Het “23” systeem

Het 23 systeem is gebaseerd op het principe dat met onderstaand mikpunt (o) op bal 1 de aankomst op de derde band gelijk is aan het punt waarop de keu de lange band raakt voorop gesteld dat bal 1 op 23 ligt.

Zie de 2 situaties links en rechts hieronder.

Het mikpunt op bal 1 komt erg nauwkeurig aangezien variaties in dit systeem gebaseerd zijn op wijziging van dat mikpunt.

driebanden-23-001

Op onderstaand linker en rechter voorbeeld wordt de speelbal op een ander plaats geraakt dan op het voorbeeld hierboven.

driebanden-23-002

Het resultaat: schuift men het raakpunt op de speelbal  1 punten verder (naar boven – zie rechts) of 2 punten terug (naar beneden – zie links) dan resulteert dit in respectievelijk 5 punten verder op de lange band en 10 punten terug op de lange band ten opzichte van de plek waar de keu de lange band snijdt.

Met andere woorden: elk raakpunt hoger of lager gestoten op de speelbal is 5 punt verschil op band 3.

BAL 2 LIGT NIET OP 23

driebanden-23-003

Het resultaat links: bal 2 ligt 3 pnt naast basis pnt 23

Speelt men  +1 dan zal de aankomst dus +3 +5  verder zijn dan het snijpunt van de keu met de band.

Het resultaat rechts : bal 2 ligt 7 pnt naast basis pnt 23 zijn Speelt men 0 dan zal de uitkomst dus + 7 verder ( naar rechts ) dan het snijpunt van de keu met de band zijn. Speelt men -1 dan zal de uitkomst dus + 7+5 verder ( naar rechts ) dan het snijpunt van de keu met de band zijn.

HET “PLUS 10” SYSTEEMINDEX – HET “35” SYSTEEM

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *