Beja wint 24e Haventoernooi 2016

Het A team van BV Beja uit Geertruidenberg, met als thuishaven de seniorensoos “Vestingzicht” is als eerste geëindigd in het 24e Haventoernooi in Raamsdonksveer. De spannende en druk bezochte finale op vrijdag 24 juni 2016 ging tussen 2 teams van biljartvereniging Beja, team A en team C.

 1. Al in de eerste wedstrijd nam Henk Jansen voor Beja A de leiding door in 25 beurten te winnen van Maris Sperber welke genoegen moest nemen met slechts 5 wedstrijdpunten.
 2. De 2e partij begon zeer goed voor Beja C, Wim Domenie begon met 4 caramboles vanaf de opstoot, en in de tweede beurt kwamen er daar 5 bij, tegen 0 caramboles voor Beja A. Tegenstander Terry van Erp herstelde echter zeer snel en begon met een aantal series van 4 caramboles en beëindigde de partij in 17 beurten. Weer 10 punten voor Beja A en slechts 8 voor Beja C.
 3. In de derde partij begon Corné Baijens ook weer zeer sterk voor Beja C, met een paar series van 7 en 8 caramboles en stond na een paar beurten al op een flinke voorsprong, maar ook Beja A liet zich niet onbetuigd en kon dit voorbeeld goed volgen. Na ongeveer 10 beurten zakte Beja C terug en kon Henk Schoonen de partij voor Beja A uitmaken in 18 beurten, weer 10 punten voor Beja A en slechts 7,36 voor Beja C.
 4. De 4e partij tussen de kopmannen Wim de Zeeuw voor Beja A en Han Heesters van Beja C liep voor beiden zeer voorspoedig, het ging een tijdje gelijk op, maar in de 21e beurt greep Han Heesters voor Beja C zijn kans en maakte de partij uit met een serie van 8 caramboles, de eerste 10 punten voor Beja C waren binnen. Wim de Zeeuw had de gelijkmakende beurt voor Beja A en moest nog slechts 3 caramboles halen voor de ultieme overwinning met 40 wedstrijdpunten, hij bleef echter steken op 2 caramboles, nog steeds een geweldige prestatie.

De eindstand kwam hiermee op 39,81 wedstrijdpunten voor Beja A en 30,36 voor Beja C waarmee de wisselbeker verdiend naar Beja A ging. Beja C kwam hiermee op de 2e plaats in dit geweldige toernooi, een geweldige nog nooit vertoonde prestatie, 2 Beja teams in de finale tegen elkaar. Op de 3e plaats eindigde het team van de Bunthoef en de 4e plaats was voor het Oostquartier.

Van links naar rechts: Terry van Erp, Henk Schoonen, Wim de Zeeuw en Henk Jansen.
Beja A: Van links naar rechts: Terry van Erp, Henk Schoonen, Wim de Zeeuw en Henk Jansen.

Teamleider Wim de Zeeuw is in zijn nopjes met de resultaten van zijn biljartploeg: “Samen met teamleden Henk Schoonen, Henk Jansen en Terry van Erp”. Zonder de inzet van reservespelers hebben we ons op dit toernooi goed kunnen vertegenwoordigen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en gezellig toernooi en hopen dat biljartvereniging de Haven snel de beloofde nieuwe accommodatie kan betrekken en wij als Beja volgend jaar op het 25e Haventoernooi de “Henk Burger Bokaal” mogen verdedigen. Rest mij nog om alle vrijwilligers, het bestuur en wedstrijdleiding van BV de Haven te bedanken voor de perfecte organisatie.

Ter info: Op 4 juli 2016 begint het Beja toernooi 2016 waar we natuurlijk ook als Beja weer goed zijn vertegenwoordigt.

Op vestingzicht.nl kunt u de foto’s van de finale bekijken.

Bewaren

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

24 reacties op “Beja wint 24e Haventoernooi 2016

 1. Het was weer een fantastisch toernooi, we hebben mooie partijen gezien en alle felicitaties aan de winnaars !!

  Graag willen wij via deze weg de schrijvers, arbitrage, wedstrijdleiding en spelers bedanken voor hun bijdrage aan dit succesvolle toernooi.

  1. De organisatie was prima in orde, bedankt voor de felicitaties. (Antoon?) Laten we hopen dat we in 2017 de wisselbeker nog kunnen verdedigen.

   Met sportieve groet,
   Terry van Erp

 2. heren puik gedaan. ondanks alle strubbelingen met de teamsamenstelling hebben jullie het toch maar geflikt
  in 2017 kampioen van de dongemond zou natuurlijk super zijn
  toi, toi, toi
  cor van erp

 3. Gefeliciteerd! Wauw Terry, wat heb je wederom een prachtig verslag uit je toetsenbordje doen komen! Top! 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *