Royal Pro

Royal Pro Biljartlakens zijn geschikt voor alle soorten biljart vormen zoals: Carambole, Pool en Snooker.

Omdat de lakens 100% synthetisch zijn, ten opzichte van Simonis laken waarin wol is verwerkt, heeft men geen last van luchtvochtigheid. Deze lakens zijn dunner en sterker dan andere lakens waardoor ballen beter en langer blijven rollen, het enige verschil is dat men hierdoor de ballen hoort rollen over het biljart. Dingen zoals effect, afslag op banden, zijn nagenoeg vergelijkbaar met de normale lakens al blijft het effect laken doorwerken op de banden welke gewenning vergt.

Omdat het laken geen last heeft van de luchtvochtigheid behoeft de temperatuur van het biljart niet zo hoog te staan, welke positief is op het stroomverbruik en dus een besparing met zich mee brengt.

Enige waarom we adviseren om toch het biljart te verwarmen is vanwege de ballen, koude ballen reageren anders daar luchtvochtigheid erop kan neer slaan waardoor er meer kans is op zgn. butage of het springen van de ballen. Indien het biljart echter verwarmt is iets boven omgevingstemperatuur 23 tot 25 graden is dit al voldoende, omdat laken dunner is nemen de ballen sneller de hogere tempartuur aan.

Daar b.v. bij andere lakens veelal de thermostaat op 30 tot 34 graden staat is bij Royal Pro dit terug te brengen naar ca. 25 graden.

Leverbaar in 2 kleuren:

royal-pro-delsa-blauw
Delsa blauw
royal-pro-blauw-groen
Blauw-groen

 

 

 

 • Prijstechnisch een aanrader, qua aanschaf en stroomverbruik.
 • Uitermate geschikt voor thuis, poolzalen en café gebruik op amateur niveau.
 • Voor carambolewedtrijd gebruik rolt de bal 10% minder ver uit als Simonis Rapide.
 • Speelbaarheid een afrader tegenover Simonis lakens, geluid, bandafslag en snelheid.
 • Prijzen laken en bekleden banden inclusief montage, controle en stellen biljart circa €250.00
Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

3 reacties op “Royal Pro

 1. Ik heb dit laken nu een aantal maanden getest en hier mijn bevindingen:

  Dit laken is 100% synthetisch en zou volgens de berichten sneller en zuiverder lopen, maar: Het laken is super dun en maakt tijdens het spelen meer lawaai dan het alom bekende super laken Simonis Rapide.

  De testen laten duidelijk zien dat wat betreft de snelheid van het laken het verschil ten opzichte van het Iwan Simonis laken te verwaarlozen is.

  Voor de klassieke spelsoorten zoals Libre, Kader en Bandstoten raad ik het af. In het Royal Pro laken ontstaan kleine kuiltjes o.a. (door middel van massee stoten) die niet meer dicht trekken. De uitloop van de ballen zijn mede hierdoor niet meer zuiver.

  Mijn voorkeur gaat uit naar het bandlaken van Simonis Precishot in combinatie met het simonis rapide laken.

  Deze combinatie is getest door onder andere JaspersCaudronZanetti.

  1. Beste Piet,

   Wij hebben nu sinds 4 weken de Royal Pro laken op onze biljarts (ook de banden) en wij als middelmatige biljarters zijn er meer dan tevreden over. Het rolgeluid hebben we niet waargenomen, en nog geen kuilen of putjes.
   Waarmee ik niet uw expertise in twijfel wil trekken, maar voor ons krijgt het een dikke voldoende.

  2. Hoi Piet
   Ik heb dit laken nu sinds 1Maart 2015 en het bevalt me geweldig .de verwarming staat op 25 graden en het loopt net zo snel zo niet sneller als het Iwan Simonis laken. de zgn. kuiltjes in het laken (door middel van massee stoten) is natuurlijk onzin, in een dun laken heb je daar minder last van dan een dik laken (Iwan Simonis Rapide 90% wol) en het loopt zuiver wat zeg ik zeer zuiver. Het door jou geplaatste Verhoeven biljart is ook met dit laken heel stil. Het spelen op het Royal Pro laken is even wennen omdat de ballen hun effect behouden tot op de laatste band. Ik raad het iedereen aan want het is enorm kosten besparend en GOED!
   Als ik jou was zou ik het in mijn verkoopprogramma opnemen. Vr.Gr. Nico Roet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *