Jan is geboren op 13 september 1928 te Akersloot en overleden op 18 mei 2015 te Castricum.
Feeke stond in de biljartwereld en binnen de Castricumse vereniging bekend als een vriendelijke, rustige en ingetogen man.
Toch waren er mensen bang voor Jan en dat kwam omdat hij geweldig kon biljarten. Tegenstanders kregen niet al te veel beurten. De partij was meestal in slechts enkele beurten (soms maar één) beslecht.
Jan Feeke kon terugkijken op een glansrijke carrière. In de periode 1968 t/m 1979 is hij maar liefst vijf keer kampioen van Nederland geweest in de spelsoort ankerkader 57/2 en 47-2. Eenmaal heeft Feeke het Onder Ons-kaderteam naar de nationale overwinning geleid. Feeke heeft ook in diverse commissies zitting gehad voor de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond en was opleider/instructeur en begeleider van nationale en internationale arbiters. Hij is hiervoor door de KNBB benoemd als lid van verdienste.
De laatst jaren ging het biljarten steeds wat minder goed. De spieren was behoorlijk verminderd. Sinds 2011 was Feeke alleen nog aanwezig op de jaarvergadering, waar hij de Jan Feeke bokaal uitreikte. Deze traditie wordt in ere gehouden. stuurden de keu niet meer aan met de precisie die daarvoor nodig is en ook het gezichtsvermogen van Jan.
Zie ook: Jan Feeke stopt met biljarten
Het kon niet uitblijven, burgemeester Toon Mans stond op hun trouwdag – 26 augustus – voor de deur om het bruidspaar Feeke te feliciteren. Hij kwam daarbij niet met lege handen, maar met een geweldig bloemstuk namens de gemeente Castricum.
De post had al officiële stukken met felicitaties van de commissaris van de Koning en de Koning zelf afgeleverd. Vervolgens werden er wat oude herinneringen opgehaald, zoals het eerste ontmoetingsmoment in de NACO-buslijn vanuit hun toenmalige woonplaats Burgerbrug. Na enkele jaren verkering, trouwde het stel. Mar en Jan namen hun intrek in een zeer kleine bedrijfswoning. Ook in die jaren was er namelijk woningnood. Uiteindelijk was dit ook de aanleiding voor Mar en Jan om hun toekomst in Zuid-Afrika te zoeken. Jan had daar zelfs als financiële expert werk gevonden. Daar bouwden ze hun toekomst op, maar na tien jaar (in 1966) zorgde een dip in het werk dat er twijfels kwamen. Intussen waren er twee dochters geboren. In 1967 besloten zij terug te keren naar Nederland, waar er werd gekozen voor een woning in Castricum. Mar en Jan Feeke wonen er nu nog steeds, tot grote tevredenheid, zo lieten zij burgemeester Toon Mans weten. Daarbij kwamen de zeer goede openbaar vervoerverbindingen, en in het bijzonder de vele reisbestemmingen met de trein vanuit Castricum, ter sprake. Een en al lof dus over Castricum en dat klonk de burgemeester natuurlijk als muziek in de oren.
Uitgebreid: Het gezin Feeke is buiten de twee dochters uitgebreid met twee schoonzoons en drie kleinkinderen. Hoewel de 26e de huwelijksdag was, werd het huwelijksjubileum de dag ervoor al gevierd met een rondvaart ‘met alles erop en eraan’ vanuit ’t Hoorntje over het Alkmaardermeer. Het werd een dag om nooit te vergeten.
De inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016