Tiny Wijnen

Tiny Wijnen
Tiny Wijnen

Martinus Johannes Wijnen is geboren 16 juni 1930  te Nijmegen, overleden op 3 februari 2000 in Denemarken. Als zoon van een boswachter was hij zelf biljarter en café houder. Tiny was een uitstekende carambolebiljarter. Hij was gespecialiseerd in de disciplines Ankerkader 47/1, 47/2 en 71/2 en de Pentathlon. In mei van het jaar 1973 emigreerde de twaalfvoudig ereklasse kampioen Tiny Wijnen naar Denemarken waar hij de rest van zijn leven zal blijven wonen, na enkele jaren is hij ook Deens staatsburger en komt voor Denemarken uit op diverse Europese toernooien.

Op 13 jan. 1963 wist de 12-voudig Nederlands kaderkampioen het Europees kampioenschap Ankerkader 47/2 in Huelva in Spanje op zijn naam te schrijven. Bij wereldkampioenschappen kwam hij helaas nooit verder dan een 4e plaats.

Zijn zoon René nam in de jaren 80 tweemaal deel aan het ereklasse-kampioenschap. René Wijnen rijkte in mei 1970 een door zijn vader beschikbaar gestelde beker (De Tiny Wijnen Bokaal) uit, terwijl zijn vader deelnam aan het EK vijfkamp te Murcia te Spanje.

Nog geen verdere info, aanvullingen zijn welkom

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *