Olaf Erikson – Hans Vultink, Nederlands biljartambassadeur (1984)

Olaf Erikson - Hans Vultink, Nederlands biljartambassadeur
Olaf Erikson – Hans Vultink, Nederlands biljartambassadeur

Wie kent niet Hans Vultink? Deze geboren Achterhoeker (Aalten, 13 juni 1937) heeft in de ruim twintig jaar van zijn glanzende biljartcarrière bijna alle mogelijke titels wel een of meerdere keren veroverd.
Zo is hij veelvuldig Nederlands en Europees kampioen 47/1 en tweevoudig wereldkampioen 47/2. Bovendien is de sympatieke topbiljarter in het bezit van diverse Nederlandse, Europese en wereldrecords.

Zijn Nederlandse concurrenten in die tijd waren met name Piet van de Pol (Rotterdam, de toenmalige nestor van de Nederlandse biljartsport), Tiny Wijnen (Nijmegen), Henk Scholte (Eindhoven) en Henk de Kleine (caféhouder in Kampen).

In 1973 werd Vultink onderscheiden met de gouden erespeld van de N.S.F.; in datzelfde jaar werd hij benoemd tot Bondsridder van de K.N.B.B., en in 1981 tot erelid van deze bond. In 1975 werd het biljartfenomeen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hans Vultink handhaaft zich, en dat is uniek, al twintig jaar in de Ere-klasse in vier verschillende spelsoorten.

Hans Vultink, Nederlands biljatambassadeur” is een rijk geillustreerd boek vol heroïsche wapenfeiten, komische voorvallen en anekdotes en bevat een schat aan technische informatie over deze populaire, snel in de belangstelling groeiende sport.

  • Uitgeverij: Thieme – Zutphen
  • ISBN.: 9003985103
  • Omslag: Paperback
  • Aantal pagina’s: 158
  • Jaar van uitgave: 1984
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *