Nand Van Barel

Nand-van-Barel-01Ferdinand van Barel werd geboren in Burcht op 7 september 1924, maar begon pas na de 2e wereldoorlog met biljarten. Speelde voor de clubs OBK te Burcht en later bij B.C. Antverpia, waar in die tijd ook Raymond Ceulemans en Ludo Dielis speelden. Na enige jaren behoorde hij decennia lang tot de wereldtop, na een pauze van 18 jaar na het overlijden van zijn vrouw pakte hij in in 2010 de draad weer op en traint hij 3 tot 4 uur per dag. Nand van Barel was in zijn beste jaren een zeer gewaardeerd biljartleraar en bracht talenten naar de top zoals meervoudig Europees juniorenkampioen Flor de Jonghe. Zelf behaalde hij het toppunt van zijn biljartloopbaan einde jaren 60 tot in de jaren 70 met heel wat tweede en derde plaatsen in nationale en internationale kampioenschappen, waar hij Raymond Ceulemans, Ludo Dielis en Laurent Boulanger tegenkwam. Nand was jaren directeur van het Antwerpse Biljartpalace waar 24 biljarttafels stonden.

Momenteel speelt hij bij Kon. Sint Niklase en komt hij als vaste man uit in de Belgische competitie voor het team van De Witte Molen 3.

Hij kwalificeerde zich op 87 jarige leeftijd weer voor de finaleronde van de beker van België. Ferdinand van Barel is hiermee de oudste speler ooit in een bekerwedstrijd.

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *