Schervenheuvel winnaar Jan Kanters Cup 2015

Op de foto het winnende team Schervenheuvel met mevr. Kanters.
Op de foto het winnende team Schervenheuvel met mevr. Kanters.

De finale van de Jan Kanters Cup 2015 tussen De Leest en Schervenheuvel in De Cour in Terheijden is geëindigd in een overwinning voor Schervenheuvel uit Oosterhout. De uitslag werd 32.40 – 28.99 (Belgische puntentelling).

De toss, om uit te maken welke vereniging in elke wedstrijd als eerste van acquit gaat, werd gewonnen door De Leest, die de eer aan Schervenheuvel liet.
De 1e wedstrijd tussen Frits Mathon en Dré de Boer leek qua score (beiden 21) een gelijkwaardige wedstrijd, maar de praktijk bleek anders. Frits nam met een regelmatige score in de eerste 10 beurten een ruime voorsprong, waarna Dré in de 11e beurt met 5 caramboles de stand weer wat in evenwicht bracht. Het was echter zijn enige wapenfeit. Met 12 poedels in de laatste 14 beurten eindigde hij op 12 caramboles. Een mooi begin dus voor het team van Schervenheuvel.
Uitslag 10 – 5.7.

In de volgende wedstrijd tussen Ad v.d. Ende (24) en Cees de Waard (35) zagen we eenzelfde wedstrijdverloop. Na 7 beurten had Ad al een gat geslagen van 8 caramboles, waarna hij het in de 13e beurt uitmaakte. Nadat Cees in de laatste 6 beurten nog wat goed wist te maken, kwam hij in 13 beurten niet verder dan 16 caramboles.
Uitslag 10.00 – 4.57.

Wedstrijd 3 tussen Cees Fijneman (25) en Jack Klijn (42) werd een zegetocht voor Jack. Cees, die totaal niet in zijn spel kon komen, strandde na 16 beurten op slechts 6 caramboles. Jack begon matig, maar daarna nam hij het heft in handen en met series van 13,9 en 7 in de laatste 3 beurten konden bij De Leest 10.00 punten worden bijgeschreven.
Uitslag 2,4 -10.

Hierdoor was het puntenverschil teruggelopen tot 2.9 punten en moest in de laatste wedstrijd tussen Jack van Tilburg (46) en Werner Raaijmakers (70) de beslissing vallen. In een regelmatig begin, waarin beide spelers de nodige caramboles maakten, viel in de 12e
beurt, naar later bleek, de beslissing. Met een serie van 15, de hoogste in de finale, kwam Jack nagenoeg op gelijke hoogte met Werner (34 – 38). In het verdere verloop van de wedstrijd scoorden beiden regelmatig, maar het gat bleek niet meer te dichten. Na 23 beurten kon Werner met 61 caramboles zijn keu uit elkaar schroeven.
Uitslag 10 – 8,71.

Eindscore 32,4 – 28,99 in het voordeel van Schervenheuvel.

De prijsuitreiking werd traditiegetrouw verzorgd door Mevr.Kanters, inmiddels al voor de 13e keer.

We zien terug op een sportieve finale, waarvan ook de toeschouwers, gezien het spontane applaus, hebben genoten. De Leest gaf aan de volgende
finale graag te willen organiseren i.v.m. hun 30 jarige bestaan.

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *