5ball

Sinds een paar dagen hebben we bij BV Beja de beschikking over een setje 5ball ballen van Aramith. De eerste keer stonden de biljarters vreemd te kijken, en de opmerkingen, dat speel je in een beurt uit, en dat is veel te makkelijk waren snel over na een korte uitleg en de eerste potjes tegen mij.

We hebben een paar leuke uurtjes gehad, en nu iedereen het heeft gezien zijn ze toch wel positief. Snel maar een proberen een klein toernooi te organiseren, best of 3 gaat door, lekker simpel en snel klaar.

Het is in mijn ogen een zeer goed spel voor senioren omdat je om de beurt stoot, dus lekker actief, je gaat tussendoor niet zitten, je moet rekenen en ook nog proberen om je tegenstander te carotte (afleggen). Het is bekend dat het doen van nieuwe dingen en actief nadenken goed is in het voorkomen van dementie bij ouderen, dus senioren speel 5-ball!

Voor de spelregels zie: 5-ball spelregels

Volg deze pagina voor meer 5ball nieuws van BV Beja

5ball-01

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

2 reacties op “5ball

  1. Beste Micha,

   Wij spelen 5ball in de vrije uurtjes na de competitiewedstrijden, door tijdgebrek is dit echter alleen voor onze senioren leden.
   Als jullie lid zijn van de KNBB is er echter wel de mogelijkheid om een paar setjes in bruikleen te krijgen, neem hiervoor contact op met het regiobestuur van de KNBB.

   Mocht dit niet lukken dan kan ik indien het in de buurt is wel een keer bij jullie op de club langskomen en mijn eigen set 5 ballen meebrengen.

   Met sportieve groet,
   Terry van Erp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *