Thermostaat

Thermostaat voor biljartverwarming
Thermostaat voor biljartverwarming

Biljarttafelthermostaat om via de spiralen de leiplaten te verwarmen waardoor het de leiplaat en het laken droog blijven en de ballen sneller en verder door blijven rollen.

Standaard biljart thermostaat, met draaiknop om de temperatuur van de leiplaten in te stellen.

In de biljarthandel rond de €25.00 bij bijvoorbeeld Conrad.nl voor €10.00

Danfoss W5-30101 Thermostaat voor biljartverwarming
Danfoss W5-30101 Thermostaat voor biljartverwarming
Biljarttafelthermostaat schema
Biljarttafelthermostaat schema

Biljart-thermostaat-aansluiten-01

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

6 reacties op “Thermostaat

 1. Hallo, ik wil een nieuwe thermostaat onder mijn biljart maken en heb een thermostaat gekocht zoals hierboven is aangegeven. Hier zitten punten 1 ,2 en c +aarde Mijn vraag is waar komt voeding en de nul draad op.
  controle lampje komt op 1 en C ?
  Graag reactie?
  Bijvoorbaat dank

  1. Op de C komt een draad vanaf voeding vanuit het stopcontact, op 1 de draad naar het begin van de verwarmingsdraad, de 2e draad van je voedingskabel komt aan de andere kant van je verwarmingsdraad. Je waarschuwingslampje op dezelfde draden, dus een op 1 en de 2e op het einde van je verwarmingsdraad. Aarde kun je bij een van de boutjes waar je thermostaat mee bevestigt schroeven. Aansluiting 2 is om te koelen, dus deze gebruik je niet. (Ik heb een plaatje bijgevoegd) Je kunt op aansluiting 2 eventueel een 2e lampje aansluiten wat aan gaat als de thermostaat uitschakelt.

 2. Zeer goede uitleg, super hier kun je iets mee. Ga zo door, ben al 32 jaar biljart maker
  Maar hoe jij het uitlegt is super, kan ik bij jou ook de voeler kopen die bij de energie zuinige termostaat hoort groetjes Louis

  1. Beste Louis,

   Bedankt voor je reactie, we doen ons best iedereen zo goed mogelijk te informeren. Wij verkopen dus niets, enkel wat in de 2e hands marktplaats staat, maar dit is ook van bezoekers die iets willen aanbieden.
   Je doelde op de voeler voor de KLIK deze zal zeker bij verschillende bedrijven wel los te verkrijgen zijn, online (niet de goedkoopste) heb je conrad bijvoorbeeld.
   Als ik een type of serie heb kan ik wel voor je kijken hoe en wat. Op de site van de fabrikant (http://www.favero.com/) kost deze €10, weet niet of dat vanuit Nederland nog veel duurder gaat worden met verzenden, maar dan heb je zeker de juiste.

   Met sportieve groet,
   Terry van Erp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *