BB Carom op Android, iPhone en iPad

Biljarten is hot in Zuid Korea en daarvandaan komen ook een groot aantal applicaties op biljartgebied. De nieuwste is een simulator/game genaamd BB Carom (€ 0.89).

BB-Carom-01Er zijn 2 spelsoorten beschikbaar: carambole-biljart en een spel met 4 ballen. Wij zullen vooral belangstelling voor carambole-biljart hebben en klikken daarom op de ballen in het onderste gedeelte. Op het vervolgscherm maakt u de keuze uit alleen spelen (oefenen) of spelen met een tegenstander (versus mode). De makers zullen u overigens vooral willen laten driebanden, maar omdat u zelf de score bij moet houden aan de hand van de linker en rechter schuivers, mag u ook gewoon libre of bandstoten spelen.

Wilt u eerst weten hoe u het spel bedient? Klik dan op de menu- of keuzepagina op de kleine witte bal in het midden. U krijgt dan een uitgebreide uitleg met een aantal opeenvolgende schermen en u komt daar pas weer uit als u de laatste bal hebt nagespeeld.

Als u de keu op een van de andere ballen richt, dan zult u een grijze bal zien, waarmee u de plaats kunt aangeven waar uw speelbal de 2e bal moet raken. Tevens wordt er vaag een stippellijn weergegeven die de stootrichting van de keu aangeeft. De stippen gaan verder uit elkaar al naar gelang u de keu naar achter schuift. U stoot af door uw vinger van het scherm te halen.

Tijdens het richten en instellen van de stoot, kunt u door met een tweede vinger op het scherm te duwen het effect instellen. U schuift dan de kruislijn naar de plek waar het effect moet komen. Tweede vinger loslaten, stoot controleren en na het loslaten van de andere vinger zal de bal gespeeld worden.

  • Wilt u de ballen zelf plaatsen om een situatie na te bootsen, klik dan in het keuze menu (enkel of tegenstander) op de kleine gele bal. U kunt vervolgens de ballen schuiven naar de gewenste posities en na klikken op de knop rechtsonder kunt u die situatie ook echt spelen.
  • Wilt u een gespeelde stoot terugzien? Klik dan op de knop linksonder en de stoot wordt getoond, maar nu met de looplijnen in beeld.
  • Gaat een stoot mis en wilt u hem opnieuw spelen, bijv. om een ander effect te gebruiken, klik dan op de knop linksonder met het terug-pijltje.
  • Wilt u de beurt wisselen, klik dan op de biljartbal rechts bovenaan.
  • Met de knop links bovenaan kunt u de oriëntatie van het effect instellen. Er zijn 5 mogelijkheden. Probeer ze allemaal uit om te zien wat u het beste ligt. Ik gebruik het liefste de stand met het rode pijltje.
  • Met de laatste knop (op 1 na rechts onderaan) kunt u de hoogste scores bekijken. Hoogste scores worden alleen getoond als u een spel met tegenstander hebt (uit)gespeeld. Dat is mij echter nog niet gelukt, dus dat mag u zelf even uitzoeken.

BB-Carom-02 BB-Carom-03

De grijze iconen in het hoofdmenu zijn overigens badges die u kunt verdienen door bijvoorbeeld een mooie losbander (driebanden) te maken. Wat de getallen in de witte ballen betekenen is me nog niet duidelijk. Wellicht dat daarmee de hoogste serie wordt aangegeven?

Al met al een bijzonder aardige game/simulator om uw verloren uurtjes mee te vullen.

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *