Michel van Silfhout

Michel van Silfhout
Michel van Silfhout

Geboren te Dieren op 17 september 1970 is een Nederlandse biljarter die gespecialiseerd is in het kaderspel en bandstoten.

Van Silfhout begon op 16-jarige leeftijd te biljarten. Zijn eerste biljartclub was BV Gazelle te Dieren. Op dit moment (seizoen 2013/2014) speelt Van Silfhout topteamcompetitie voor het team van A1 Biljarts/De Veemarkt in Doetinchem. Medespelers zijn Ludger Havlik (Duitsland) Frédéric Caudron (België), Dave van Geel en Raymund Swertz (Nederland). In de periode 2008-2011 speelde Michel bij het team Your Event Live in Haarlo. Met dit team (Raymund Swertz, Dick Jaspers en Van Silfhout) werd Van Silfhout in november 2009 Europees kampioen voor clubteams.

Vanaf het seizoen 2013/2014 speelt Van Silfhout eredivisie driebanden bij het team HCR Prinsen in Haarlo samen met Christian Rudolph (D), Anno de Kleine, Markus Galla (D), Dave van Geel en Raymund Swertz.

Michel van Silfhout is houder van het Nederlands record algemeen gemiddelde 71/2 met 62,50 over 5 partijen. Van Silfhout heeft 6 Nederlandse titels in de ereklasse behaald en 22 maal een zilveren medaille. In 2003 en 2011 behaalde Van Silfhout een 2e plaats bij het Europees kampioenschap bandstoten.

Verder behaalde hij door de jaren heen 7 maal brons bij diverse Europese kampioenschappen.

Facebooktwitterpinterest

2 reacties op “Michel van Silfhout

  1. Beste Michel,

    Van Harte Gefeliciteerd met het behalen van de tweede plaats nationaal ere klasse bandstoten met een moy van boven de 10 achter JP, alhoewel je wel van hem won. Prima, klasse geweldig hoor van je. Ook felicitaties voor je ouders hoor. Vele groeten van Jac Doggen uit het West Brabantse Heerle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *