Vijf vragen over biljarten aan Glenn Hofman

glenn-hofman-01De grote Raymond Ceulemans verslaan, dat moet de droom zijn van elke jonge biljarter. ,,Ja, dat is wel héél apart om mee te maken.

Naam: Glenn Hofman, 18 jaar uit Den Haag, van beroep biljarter.

Speler van: Delta/Frans Bevers Glenn Hofman (18) versloeg gisteren (9 maart 2008) op het biljart de onbetwiste keizer van het groene laken. Voor het team van Delta won hij de partij tegen Raymond Ceulemans.

Ik keek natuurlijk tegen hem op toen ik aan de partij begon. Maar ik was snel in mijn concentratie en dan speel je gewoon tegen een tegenstander, niet meer tegen de grote Raymond Ceulemans.”

Heb je wel eens eerder tegen Ceulemans gespeeld?

,,Twee keer in het bekertoernooi van vorig jaar. Het werd twee keer 2-1 voor hem, met twee keer 15-11 in de beslissende set. Dus toen was het verschil ook niet zo heel groot.”

Hoe verliep de partij nu?

,,Ik heb vanaf het begin voor gestaan, maar op het eind werd het nog spannend. Op 35-31 voor mij maakte ik een serie van negen, maar hij twee beurten later één van tien. Op een stand van 47-47 heb ik het uitgemaakt met drie. Hij had de nabeurt nog, maar hij miste.”

En het was nog een belangrijke partij ook. Jij speelde voor Delta/Frans Bevers tegen het befaamde team van Crystal Kelly.

,,Ik mocht voor de tweede keer meedoen met Delta. Mijn eerste heb ik ook gewonnen, tegen Jelle Pijl. En eigenlijk ben ik dus nog ongeslagen, dat is wel leuk. Voor de ploeg was het inderdaad belangrijk. We kwamen door mijn overwinning op 2-2, daarna won ook Jean Paul de Bruijn, zodat we 4-4 hebben gespeeld.”

Jij speelt volgend jaar ook voor Delta als ze naar Sluiskil verhuizen?

,,Het definitieve contract is nog niet getekend. We hebben op 24 maart nog een afspraak, dan zullen we er wel uitkomen. En ik heb nu vier rijlessen gehad, dus ik hoop tegen die tijd mijn rijbewijs te hebben.”

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *