Als jij niet weet wat je wilt, weet die bal het ook niet

Promotors voor opleiding tot eigen baas; v.l.n.r. Hans Klok, Erwin Stokreef en Toon Geesinck
Promotors voor opleiding tot eigen baas; v.l.n.r. Hans Klok, Erwin Stokreef en Toon Geesinck

Aan het begin van de succesvolle biljartcarrière van Hans Klok hield oud-wereldkampioen Hans Vultink hem voor: ‘Als jij niet weet wat je wilt, dan weet die bal het ook niet.’ Nu Klok bezig is een eigen bedrijf in de steigers te zetten, komen de wijze lessen van Hans Vultink nog steeds van pas.
‘Net als bij biljarten geldt, voor een ondernemingsplan dat je precies moet weten wat je wilt.’
Klok (48) maakte de vergelijking afgelopen vrijdag in café-biljart Borculo op een clinic over de overeenkomsten tussen topsport en ondernemerschap.
Ondernemers, vertegenwoordigers van gemeenten en van de Universiteit Twente verzamelden zich rond het groene laken. Iedereen kreeg natuurlijk een keu in handen. ‘Want óók ondernemen is toch vooral doen!’, aldus Hans Klok, die de clinic samen met mede-cursisten van Kansrijk Eigen Baas organiseerde. Met de biljartclinic en diverse andere activiteiten willen ze de toekomst van dit project veiligstellen. Het subsidiegeld voor Kansrijk Eigen Baas, dat de deelnemers zes maanden de tijd geeft een eigen bedrijf op te starten, is op. ‘Bijzonder spijtig, want in de drie jaar dat het project loopt, zijn de resultaten geweldig.
Tachtig procent van de deelnemers die met een uitkering aan het project begonnen, heeft na een periode van een half jaar een baan of een bedrijf.’
De in Delden geboren Klok, die vorig jaar nog op het EK in Barcelona speelde, maakte onlangs bekend het Bundesligaseizoen bij Bochum nog af te maken en daarna te stoppen met biljarten. Hij wil zich volledig toeleggen op de start van een eigen bedrijf. ‘Maar eerst willen we zorgen dat Kansrijk Eigen Baas een vervolg krijgt.’ Gezien zijn vasthoudendheid, die Klok eerder naar de mondiale biljarttop leidde, zal hem dat wel lukken.

Bron: Artikel (onbekende krant) 2005

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *