Ik wil de top bereiken

Joey-de-Kok-02Zeeuws biljarttalent: Joey de Kok uit Lewedorp is één van de meest talentvolle biljarters van Nederland. De 18-jarige De Kok werd vorig jaar Nederlands jeugdkampioen, maar hij wil meer. Afgelopen zomer stopte hij zelfs met voetballen om zich volledig te kunnen richten op de biljartsport.

Vernielen: Biljarten heeft dan misschien een oubollig imago en wordt voornamelijk door ouderen gespeeld, Joey de Kok is een uitzondering. Hij begon al op z’n twaalfde met biljarten op de tafel in het pension van zijn ouders. “Eigenlijk wilde ik al eerder, maar dat mocht niet van mijn pa. Hij was bang dat ik het biljartkleed zou vernielen.”

Te veel: “Ik mis het voetballen bij Lewedorpse Boys wel, maar het viel niet meer te combineren. Werk, trainen voor biljart en trainen voor de voetbal. Het werd teveel.” Daarom koos De Kok voor de biljartsport.

Concentratie: “Het vergt veel concentratie”, vertelt De Kok. “Je moet constant je blik op het biljart richten. Hoe wil je die bal spelen, hoe loopt de bal, kijken naar de bal. Je moet veel dingen voorzien voordat je kan gaan afstoten.”

Ambitie: De Kok werd dus al eens Nederlands kampioen, maar is ambitieus. “Ik wil de top bereiken. Kijk ik ben nog geen Frederic Caudron of Jean Paul de Bruijn, maar ik train wel heel hard.”

Uitzondering: De Kok is een uitzondering in de biljartsport. Met zijn achttien jaar is hij een vreemde in een wereld waar vooral senioren aan de biljarttafels staan. “Ik hoop dat meer jongeren de keu gaan oppakken en de sport leuk gaan vinden.”

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *