Verwarming biljartballen aan te raden

Biljartballen Heat-System BHS

bbv-01Een biljart is verwarmd op ± 34° C. Uw keu is tip top in orde. De ballen zijn gepoetst, echter deze zijn aan de koude kant. Hierdoor zijn dus niet alle omstandigheden optimaal. Want koude biljartballen rollen veel trager, dan wanneer deze op temperatuur zijn. Dit is nadelig voor iemand die de eerste partij gaat spelen.

Hiervoor is een verwarmingssysteem ontwikkeld, waarin bijvoorbeeld alleen de wedstrijdballen gelijkmatig, door en door tot in de kern van de biljartbal, worden opgewarmd in een gesloten box. Baltemperatuur is ± 30° C, dit is ongeveer handwarm en is instelbaar.

De ballen worden door en door tot in de kern verwarmd, daardoor o.a. minder of geen butage.

Vooraf de ballen eerst poetsen waarna deze in hun eigen dichte doosjes in de box worden geplaatst om op te warmen. Het voordeel is dat deze schone/verwarmde ballen direct uit de doos geplaatst worden op de biljarttafel, zonder deze met de handen aan te raken. En ook dat alle biljartballen op één plaats met dezelfde temperatuur gebruiksklaar bij elkaar liggen.

Referenties Ook bij het in november 2009 gehouden Europees kampioenschap Classic Teams bij Hotel Prinsen te Haarlo, waar tegelijkertijd ook het NK libre groot Jeugd werd georganiseerd, waren er weer positieve reacties over het BHS van spelers, scheidsrechters, alsmede van diverse belangstellenden. Dezelfde positieve opmerkingen waren er bij het onlangs gehouden INKADA Grand Dutch Biljart Event te Haarlo.

De navolgende biljartverenigingen en privé biljarters maken gebruik van het Biljartballen Heat-System (BHS). S&V-Twello; DOS-Hattem; A’doornse Boys-Apeldoorn; TOG-Epe; De Veemarkt-Doetinchem; ’t Koffiehuis-Twello; Privè Bilj.- Apeldooorn; Het Wapen van Epe, INKADA, Cubri/Etikon, J+B Küpers, allen in Hotel Prinsen te Haarlo; HBC – Hoogeveen, privé biljarters in Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

bbv-02Het is natuurlijk jammer dat uw naam hier nog niet bij staat, want degenen die het BHS in hun bezit hebben, willen dit absoluut niet meer missen.

Wanneer start uw partij met verwarmde ballen? Moge dit een bijdrage zijn voor nog meer biljartcomfort en biljartplezier. Altijd enkele sets op voorraad en anders zijn er zeer korte levertijden realiseerbaar.

Leverbaar zijn: 2-3-4-7 en 10 sets BHS uitvoeringen. Voor vragen of informatie kunt u mij altijd mailen of bellen, u krijgt dan z.s.m. antwoord.

De sets kosten (2013) als volgt:

2 sets BHS € 155,00
3 sets BHS € 175,00
4 sets BHS € 195,00
7 sets BHS € 225,00
10 sets BHS € 255,00

Verbruik is voor een 1 set is 1 watt/uur, voor een 2 sets nl. 2 watt/uur, enz.

Met vriendelijke groet,

Bert van Ommen te Apeldoorn
Mail: lvanom@telfort.nl
Mob. 06 51 27 11 03

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015-2016
Facebooktwitterpinterest

2 reacties op “Verwarming biljartballen aan te raden

 1. Beste Bert,

  Ik vraag mij af hoelang de biljartballen verwarmd moeten worden alvorens ze
  op temperatuur zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Ger van der Straaten te Groningen.

  1. Beste Bert,

   Als je de ballen een half uur voor tijd onder het deksel op een warm biljart plaatst zijn deze goed op temperatuur, of ze dan door en door warm zijn durf ik niet te beweren, maar dit is wat ik zou doen.

   Met sportieve groet,
   Terry van Erp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *