Flip Beekman

Flip Beekman
Flip Beekman in 1956

Geboren te Amsterdam op 26 juni 1920, overleden op 29 december 2011 te Amsterdam. Caféhouder en biljarter, de oudste en tot zijn dood, nog de enige in leven zijnde ex-ereklasser van de KNBB.

Deze man, die niet te beroerd was om veel werk te verzetten voor de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. Beekman gold als een begenadigde kadrist en als een zéér sterke librist, van wie je vóór de allerlaatste carambole nog nooit had gewonnen.

Tussen 1951 en 1973 nam hij 41 keer deel aan een nationaal kampioenschap en wist zelfs enkele titels te behalen in o.a. ankerkader 47/2 eerste klasse en libre ereklasse (1958 Leeuwarden). Hij liet ook anderen delen in zijn talenten en werd in 1964 gekozen tot lid van de Technische Commissie.

Ter gelegenheid van zijn afscheid van de TC, werd Flip in juni 1981 het ‘Lidmaatschap van Verdienste’ van de KNBB verleend. Zijn enorme inzet voor het welzijn en de promoting van onze bond lagen ten grondslag aan deze hoge onderscheiding voor de immer amicale en zeer geziene ‘official’, die zijn mening desondanks niet onder stoelen of banken stak.

Vooral zijn gedegen technische kennis dwong binnen en buiten de TC enorm respect af. De ontwikkeling van Biljart Artistiek kwam, mede door zijn inzet, in een stroomversnelling.

Flip-Beekman-03

Flip Beekman
Flip Beekman
Café Flip Beekman
Café Flip Beekman
Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *