Richard Bitalis

Richard Bitalis
Richard Bitalis, Knettergek, een kruidvat vol met emoties, alles of niets in zijn spel en bescheiden buiten de wedstrijden. Een bon vivant, een levensgenieter! Ook iemand die geen blad voor zijn mond neemt.

Fransman, bijnaam “de professor” geboren op 1 oktober 1946 in Pau, aan de voet van de Pyreneeën, speelt driebanden bij de club “Clichy Montmartre”. Op de leeftijd van tien jaar begon Bitalis met de biljartsport.

De jazzliefhebber Bitalis woont met zijn vrouw in Cannes. Ze hebben samen twee kinderen (een zoon en een dochter).

Hij had zijn beste jaren in de tijd dat Raymond Ceulemans, Nobuaki Kobayashi, Ludo Dielis en Laurent Boulanger de top waren van het driebanden. Bitalis bereikt mooie succesen: hij tweede in het wereldkampioenschap van 1983, toen hij versloeg Raymond Ceulemans in de finale, maar werd tweede in de rangschikking op het gemiddelde. Hij was ook tweede in het Europees kampioenschap in Viersen na het verlies in de finale tegen Lennart Blomdahl, de vader van Torbjörn. Hij won een Grand Prix van BWA in Istanbul, een World Cup in Antwerpen en de US Open in Chicago, die bekend staat als de Sang Lee toernooi.

Door enkele oog en rug operaties en problemen met zijn hart, is het een beetje stiller rond Richard geworden. Maar hij is nog steeds gek op biljarten en dagelijks aan de tafel te vinden. Hij zegt over zichzelf: “Ik ben bijna dood, maar biljart is mijn leven. Ik zal niet stoppen totdat ik op de tafel val en me niet meer kan bewegen. ”

Schreef samen met Stéphane Nole een boek over driebanden.

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *