Gaatje in het laken repareren

biljarterlaken-schadeEen gaatje in het laken kan op zich niet zoveel kwaad, leuk is anders, maar vroeg of laat wordt je er toch mee geconfronteerd. De meeste schade’s ontstaan door sieraden en stofzuigen, en niet door biljarten zoals iedereen denkt en onbezonnen roept! Probeer maar eens op de dag dat je laken vervangen gaat worden een gat erin te stoten met je pomerans, dit gaat je zwaar tegenvallen. Maar nu verder met repareren.

Je hebt dus een gaatje in je biljartlaken, dit is met een beetje lijm snel en een tandenstoker of scherp aangesneden lucifer goed op te lossen. Het gaatje heeft een aantal losse draadjes, deze draaien we met de punt van de tandenstoker terug in het gaatje, als alle draadjes er goed in liggen nemen we een klein beetje lijm op de punt van de tandenstoker en lijmen enkel de losse draadjes in het gaatje aan elkaar vast.

Zorg dat er geen lijm rondom het gaatje op het laken komt!

Als de lijm droog is (dit is op een warm biljart vrij snel) herhalen we dit tot het gaatje volledig is gevuld. Iets hoger is niet erg, zodra het gaatje is gevuld en de lijm goed droog nemen we een oude biljartbal en kloppen zachtjes het gelijmde gaatje vlak met het laken.

Na een beetje oefenen kun je op deze manier met wat geduld een laken bijna onzichtbaar repareren.

Ik heb zelf al secondenlijm en velpon gebruikt, werken beide uitstekend. De velpon is iets transparant en blijft wat langer zacht en is daardoor dus ook goed te vormen. Anderen gebruiken nagellak, dit heeft als voordeel dat je deze op kleur kan kopen, maar ik gebruik gewoon wat ik in huis heb.

Resume: Horloge, armbanden en andere sieraden afdoen. Of deze aan de voor- of achterhand gedragen worden maakt niet suit. Ook op de houten omlijsting komen krassen van sieraden. Stofzuig met aandacht zonder op de borstel te drukken of met iets anders dan de vilten stroken van de stofzuigerborstel het biljartlaken te raken.

Verder is het natuurlijk altijd de schuld van het laken, de banden, de ballen, de verwarming, het licht of de omstander als we verliezen, maar het materiaal wat we heden ten dage gebruiken is stukken beter dan waar deze kids het mee moeten stellen.

biljartlaken-05
Het laken is slecht, maar toch de hele dag plezier.
Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *