Henri Tilleman

Henri Tilleman
Henri Tilleman

Geboren te Dronten op 15 augustus 1965. Henri is een Nederlands carambolebiljarter die gespecialiseerd is in het kaderspel. Hij begon op 12-jarige leeftijd te biljarten op het kleine biljart bij hem thuis. Zijn eerste biljartclub was BBC Biddinghuizen. Op 16-jarige leeftijd ging hij biljartles volgen bij Tonny Schrauwen.

Hij is houder van het Nederlands serierecord 47/2 met 861 caramboles en recordhouder algemeen gemiddelde 71/2 met 62.00 over 7 partijen. Zijn kaderspecialisatie heeft hem tot nu toe vijf Europese titels opgeleverd.

In december 2013 werd Tilleman Nederlands kampioen kader 71/2 en pakte daarmee zijn 45e nationale titel, waarmee hij Hans Vultink voorbij ging op de recordlijst.

In maart 2014 werd de specialist in de klassieke spelsoorten tot erelid benoemd door de KNBB. Hij schaarde zich bij een illuster groepje biljarters dat zich ook erelid mag noemen, zoals onder andere Raymond Ceulemans (1980), Hans Vultink (1981) en Dick Jaspers (2001).

Hierna zette Tilleman een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan. Op de vraag of hij toch niet graag het record nog wat wilde aanscherpen, antwoordde hij: „Misschien dat ik over drie, vijf of zeven jaar wel weer begin. Geestelijk pak je het snel genoeg weer op. En als ik een half jaar train, dan sta ik er weer.”

 

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *