Joop van der Hoek – Carambole, de wereld van het biljart (1966)

Joop van der Hoek - Carambole, de wereld van het biljart (1966)
Joop van der Hoek – Carambole, de wereld van het biljart (1966)

Een fascinerende sport, het biljarten. Maar een sport waar weinig over is geschreven. Dit boek voorziet daarom in een behoefte.
Carambole wil op de eerste plaats de biljartsport laten leven. Het onvermijdelijke historische overzicht is daarom zo kort mogelijk gehouden en de schrijver knoopt al snel aan bij tijden die nog maar vlak achter ons liggen. Het grootste deel van het boek is van deze tijd (1966!): belangrijke wedstrijden, kampioenschappen, spelersportretten, alles geschreven met de nuchtere humor die vele insiders schijnt te kenmerken.

Waar voor velen het biljarten een doolhof schijnt te zijn, licht Joop van der Hoek de verschillende spelsoorten toe en voor wie de vele vertakkingen van de sport der rode-en-witte ballen al in het hoofd heeft, bevat dit werk het nodige hoogst interessante cijfermateriaal.

Veel aandacht voor biljartcoryfeeën uit het verleden zoals: een nog jonge Ceulemans, Tony Schrauwen, Piet van der Pol, Henny de Ruyter, Herman Popeijus, Henk de Kleine, Jan Sweering, Jean Mary, Tiny Wijnen, Henk Scholte, Hans Vultink, René Vingerhoedt, Jos Vervest, René Gabriëls e.v.a.

  • Auteur: J van der Hoek
  • Uitgever: La Rivière & Voorhoeve, Zwolle – 1966
  • 173 pagina’s met 48 zwart-wit foto’s.
  • Achterin een register met trefwoorden.
  • Harde kunststof kaft, zonder stofomslag.
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *