Raymund Swertz

Raymund Swertz
Raymund Swertz

Geboren op 4 september 1988, woonachtig in Afferden(L).

Zijn biljartavontuur begon op 10-jarige leeftijd. In zijn woonplaats, Afferden, speelde hij samen met mijn vader maar naar verloop van tijd werd hij gebeld door Hans Toonen. Vanaf dat moment werd het biljarten serieus!

Na enkele seizoenen gespeeld te hebben in de jeugdcompetie in het district is hij begonnen in de B jeugd competitie in Boxmeer. In zijn eerste seizoen behaalde ik hij 12-jarige leeftijd zijn eerste Nationale jeugd titel in de 4e klasse libre klein.
Door deze titel werd hij geprikkeld om meer te trainen en om beter te worden. Dit heeft geresulteerd in een beter moyenne en promoties in verschillende jeugdklassen. In zijn junioren periode heeft hij vijf jaar in de nationale A junioren competitie gespeeld. Hierdoor werd de drang om beter te worden versterkt en heeft vanaf zijn 14e training gehad van René van Hinthum uit Oss. In deze periode is hij uitgegroeid naar de hoogste klasse bij de junioren, de overgangsklasse.

Op het moment dat hij promoveerde naar de matchtafel is hij op 16 jarige leeftijd uitgenodigd door de KNBB om training te volgen bij zijn huidige trainer/begeleider Johan Claessen. Na zijn eerste lessen werd het duidelijk dat hij goed wilde worden en de top wilde bereiken. In deze periode behaalde hij veel nationale titels bij de junioren en werd 3 maal Europees Kampioen libre/kader 47/2 bij de junioren.

Op mijn 17e werd hij Ereklasser in de spelsoort libre. Momenteel heeft hij 4 Nationale ereklasse titels op mijn naam.

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *