Keu onderhoud

Molinari Keu schoonmaak doekje
Molinari Keu schoonmaak doekje

Als een biljartkeu vies begint te worden ga je dat voelen doordat de keu minder soepel door je handen glijdt. De keu wordt dus stroef. Om de keu van deze viezigheid te ontdoen zijn er verschillende schoonmaakdoekjes voor een keu.

Sommigen zijn alleen om te poetsen en anderen hebben twee opties namelijk poetsen en schuren. Schuren denk u dan? De doekjes kunnen een microvezel kant hebben die bedoeld is om te schuren maar zullen uw keu niet beschadigen.

De microvezels zullen de allerkleinste voegen in uw keu schoon kunnen maken.

U zult uw keu na een bepaalde tijd dieper willen reinigen met een vloeibaar schoonmaakmiddel. Hier zijn speciale middelen voor die tevens een conditioner kunnen zijn voor het hout. Een conditioner voor uw keu is onmisbaar omdat u hiermee een beschermlaag op uw keu kan aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat vet en stof zich minder snel hecht aan de keu.

Wat ook vaak wordt gebruikt is “alcohol” in de vorm van Alcohol ketonatus 70% tot 96% verkrijgbaar bij de drogist, en iets goekoper bij het Kruidvat. Gewoon wat aanbrengen op een doekje en de keu er licht mee afnemen, al het vuil en vooral krijt is er zo af.
Ook brillendoekjes worden hier vaak voor gebruikt, handig om mee te nemen en na gebruik weg te gooien, iets duurder maar werkt ook prima.

Ook de pomerans van de keu heeft aandacht nodig. Dit kan door middel van opruwen met schuurpapier of daarvoor in de handel verkrijgbare tools waardoor de pomerans een ruwere toplaag krijgt waar het krijt aan kan hechten.

Andere producten op de markt o.a.:

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015-2016
Facebooktwitterpinterest

2 reacties op “Keu onderhoud

 1. De verbinding tussen mijn diverse toppen en onderstuk loopt de laatste tijd ’n beetje stroef. Ik ben op zoek hoe ik de houten schroefverbinding weer soepel kan laten lopen bij het in en uit elkaar halen.

  Iemand een tip die werkt en niet schadelijk is voor de houtconstructie?

  groet, Hans

  1. Beste Hans,

   Gebruik hiervoor talkpoeder, de schroefdraad poederen, en een paar keer rustig in en uit elkaar schroeven.
   Ik heb het zelf in een potje waar ik de schroefdraad geheel in de talkpoeder kan dopen, goed aftikken, en natuurlijk niet boven het biljart.

   Na een paar keer herhalen loopt alles weer als nieuw.

   Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *