Magic Chalk

Magic-Chalk-04aZoals beloofd zou ik nog een keer een review schrijven over het wonderkrijt “Magic Chalk”, deze week kreeg ik er een in mijn handen gedrukt van mijn vaste leverancier (welke niet bij naam genoemd wil worden) om te testen.

Het krijt voelt lekker vettig aan, en laat zich goed aanbrengen op de gelaagde SS Black pomerans van Kamui. Het is wat harder dan de door mij gebruikte Kamui krijtjes en zal dus ook wat langer meegaan als ik er net zo vaak mee moet krijten. Ik heb het krijtje voor een week gebruikt, ongeveer 30 uur mee gebiljart tot volle tevredenheid. Geen enkele ketser (fotser) gehad dus gewoon een goed stuk krijt. Dit krijt bouwt geen laag op als je veel krijt, maar natuurlijk wel goed afblazen voor je ermee boven de tafel komt.
Het krijt laat geen moeilijk verwijderbare plekken achter op de ballen zoals de Kamui #1.21, maar tekent wel evenveel op het laken als de Kamui #0.98. De plekken op de ballen zijn goed schoon te maken met een droge doek dus geen extreme vervuiling. Net als met de Kamui krijtjes kun je zeker 10 keer stoten voor je weer moet krijten, of je moet een paar keer extreem zware stoten moeten uitvoeren dan krijt ik altijd direct daarna. Bij het wat kleinere spel is tussen de 20 en 30 keer stoten zonder te krijten geen enkel probleem.
Maar na een week was het uit met de pret, na een half uurtje aan de bar was het stukje Magic Chalk op magische wijze verdwenen.

Al met al was ik zeer tevreden over het Magic Chalk, zeker qua prijs kwaliteit, circa €7.50 tegenover €25.00 voor het Kamui krijt. Een van de beste krijtjes die ik ooit heb mogen gebruiken. En zodra mijn Kamui krijtjes weer op zijn of (op raadselachtige wijze) verdwenen denk ik er sterk over om op dit krijt over te schakelen.
Mijn huidige top 3 is dan ook:

  1. Kamui #0.98
  2. Magic Chalk
  3. Blue Diamond van Longoni. een gedeelde 3e plaats met Balabushka krijt

Magic-Chalk-03a

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest