Ben de Graaf – Het groene rijk van Raymond Ceulemans (1982)

Het groene rijk van Raymond Ceulemans
Het groene rijk van Raymond Ceulemans

Ben de Graaf is sedert 6 jaar chef-sport van de Nederlandse Volkskrant waar hij in 1963 begon als sportjournalist. Hij verslaat zelf in hoofdzaak voetbal, atletiek en biljart en is NOS-medewerker atletiek en biljart.

Niemand is zo vaak bij Europese wereldkampioenschappen driebanden geweest waar Raymond Ceulemans, in Antwerpen, in Amsterdam, in Tokio of Las Vegas, Kobayashi trotseerde of onvergelijkbaar sterk demonstreerde om zijn honderdste titel te pakken.

Als geen ander schrijft De Graaf over biljart omdat hij daartoe de kennis heeft, het talent om ook en vooral nog omdat hij biljarten veel ruimer ziet dat het aantikken en rollen van de ballen en de figuren van de caramboles.

Voor hem is het biljartspel veel meer dan een andere sport, een demonstratie, een uitbeelding van de beheersing, in de sport en daarbuiten, een allerbelangrijkste menselijke eigenschap. In niets anders moet zo haarfijn precies en zo gevarieerd gehandeld worden, van stoot tot stoot, vooruitziend opbouwen, verdedigend, duellerend in eindeloze mogelijkheden.

Met de kennis, bewondering, uitdrukkingsbehoefde, kritische scherpzinnigheid, benadert, behandelt Ben de Graaf, vakkundig en literair, de sublieme Raymond Ceulemans en zijn groene rijk.

  • inclusief biljartlessen met foto’s
  • 112 pagina’s
  • Formaat: A4 paperback
  • Uitgeverij: Helios BV Antwerpen/Amsterdam
  • Jaar van uitgifte: 1982
  • Schrijver: Ben de Graaf
Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *