BeJa

Beja sinds 1977
Beja sinds 1977 (Wie heeft de namen van de leden op deze foto?)

In 1977 is de biljartvereniging ‘BEJA’ officieel van start gegaan. Dit betekent dat wij in 2017 ons 40-jarig jubileum gaan vieren. Er was al langere tijd behoefte aan een biljartclub voor senioren, men had behoefte aan contacten, en zondag’s zochten de meeste ouderen hun vertier in de plaatselijke café’s, daar was de pastoor het natuurlijk niet altijd mee eens. Er werd gekaart (klaverjassen en rikken) en gebiljart, vaak om een borreltje. (een zogenaamde natte partij)

De leden van biljartvereniging ‘BEJA’ zijn gemiddeld rond de 65 jaar, lid worden is mogelijk vanaf  50 jarige leeftijd. De oudste speler is al in de 80!

In onze lokaliteit hebben we 2 biljarttafels staan van het merk ‘De Ronde Biljarts’ uit Oosterhout, welke bekleed zijn met Iwan Simonis 300 Rapide lakens. (Sinds 2015 tot volle tevredenheid met Royal-Pro)

Beja is èèn van de oudste groepen binnen de Ouderenbond Geertruidenberg, opgericht op 14 mei 1977. Deze begin activiteiten begonnen plaats in `De Zalmstreek` met nog maar een biljart.
Doordat er een toeloop was van nieuwe actieve biljarters is er een 2e bijgekocht welke via een eerste stoot van de toenmalige burgemeester dhr. Hartog werd geopend. In 1980 is men op 22 oktober verhuisd naar een nieuw onderkomen in de Koestraat en uiteindelijk in 1985 naar het huidige gebouw `Vestingzicht` een volwaardige eigen accommodatie geschikt voor alle activiteiten waar onze ouderen behoefte aan hebben en waar nog steeds met veel plezier wordt gebiljart.
Al met al kan BV BEJA kan terugzien op een rijke historie, met vele overwinningen in de Senioren biljartkring “De Dongemond” en de feestavond van het 30-jarig bestaan in 2007. Zoals in elke Seniorenclub hebben wij in de loop der jaren veel lokale grootheden rond het biljart verloren, ik wil hier geen namen gaan noemen omdat je altijd wel iemand vergeet, maar wel even stilstaan bij het lief en leed wat we delen in onze club.

Op dit moment bestaat Beja uit ongeveer 30 leden, waarvan het grootse deel zeer actief. Op de maandag en dinsdagmiddag wordt er door 4 teams deelgenomen aan de Dongemond competitie met 26 andere deelnemende biljartverenigingen en op de donderdagmiddag speelt men een eigen competitie (ranglijst).

Tevens heeft men jaarlijks een Beja biljarttoernooi, dat vanwege de goede organisatie en gezelligheid kan rekenen op vele deelnemers uit de wijde omgeving.

Heeft u interesse om te komen biljarten, dat kan, u bent op boven genoemde middagen welkom, en voor inlichtingen kunt u ook terecht bij de voorzitter, Henk ten Vaanholt, telefoon 06-47622066 of via e-mail voorzitter@be-ja.nl of bij de wedstrijdleider Maris Sperber telefoon 06-20624331 of via e-mail wedstrijdleider@be-ja.nl

De keuze is aan U! Kom eens binnen of vraag vrijblijvend informatie aan.

“Sportief biljarten geeft meer effect”

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

6 reacties op “BeJa

 1. Heel hartelijk dank voor de wijze waarop deze site is gemaakt .
  Ik weet zeker dat heel je heel veel mensen hier een dienst mee heb bewezen.
  Gr.renato

 2. Hartelijk gefeleciteerd met het 40 jarig bestaan en je fantastische website ik vind ze zeer mooi.
  Dit is echt iets waar ik al lange tijd op aan het wachten ben.
  Bij ons in België komen we veel te kort inzake: het hoe, wat, waar en met welke spullen we moeten biljarten.
  Dank u wel en doe zo verder!
  mvg. Steven

 3. Beste B.E.J.A.,

  Ik heb een bod geplaats op een Longoni 4* top in de materiaal sectie.
  Graag zou ik een reactie ontvangen.
  Dit omdat mijn oude top gebroken is en ik zo snel mogelijk een zelfde terug wil.

  Met vriendelijke groet,

  Rob de Cler

 4. Beste beheerder

  Een leuke site die wij op onze website bij het onderdeel “links” hebben genoteerd. De leden worden door ons ook wel eens verwezen naar uw website voor informatie en ik als secretaris/wedstrijdleider maak regelmatig gebruik van informatie op uw site. Kortom goede en bruikbare informatie.

  Met vriendelijke groet
  Roelof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *