Jan Feeke stopt met biljarten

Tijdens de jaarvergadering van biljartvereniging ‘Onder Ons’ Castricum heeft Jan Feeke, na 44 jaar gebiljart te hebben, definitief zijn keu aan de wilgen gehangen.
De laatste jaren ging het biljarten steeds wat minder goed, met de ‘oud topbiljarter’. De spieren sturen de keu niet meer aan met de precisie die daarvoor nodig is en ook het gezichtsvermogen van Jan is behoorlijk verminderd.
Dit zijn zaken die voor de biljartsport onontbeerlijk zijn.

Jan Feeke kan terugkijken op een glansrijke carrière. In de periode 1968 tot en met 1979 is Jan maar liefst vijf keer kampioen van Nederland geweest in de spelsoort ankerkader 57/2 en 47-2. Eenmaal heeft Jan het ‘Onder Ons’ kaderteam naar de nationale overwinning geleid. Jan heeft tegen de biljarttoppers van Nederland gespeeld zoals Hans Vultink, Christ van der Smissen, Piet Vet, Piet van de Pol en Cees van Oosterhout. Partijen in één beurt uit (tweehonderdvijftig caramboles) waren geen uitzondering voor Jan en je kon op de stoel blijven zitten als Jan de ballen in de goede positie op de rappellijn had. Met uiterste nauwkeurigheid kon Jan ‘bal twee’ laten rappelleren over de band.

Jan is in 1980 gestopt met het nationaal wedstrijdbiljarten en biljartte daarna alleen nog maar op de clubavond. Jan Feeke heeft in diverse commissies zitting gehad voor de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond en was opleider/instructeur en begeleider van nationale en internationale arbiters. Jan is hiervoor, door de KNBB, benoemd als lid van verdienste.
Tijdens de jaarvergadering van b.v. Onder Ons is Jan, onder luid applaus, benoemd tot erelid van deze vereniging en mocht van wedstrijdleider Marieke Schigt een oorkonde en het boek ‘100 jaar biljarten’ van de KNBB in ontvangst nemen.
Men zal Jan missen op de biljartclub.

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *