Hans Vultink

Hans Vultink
Hans Vultink

Hans Vultink (Aalten, 13 juni 1937) is meervoudig wereldkampioen biljart. Begonnen als 6 jarige in het café van zijn ouders Frans en Marie Vultink. (Vader Frans Vultink was zelf ook een verdienstelijk biljarter, maar moest na enige jaren in zoon hans toch zijn meerdere erkennen.)

Hans werd in 1975 te Rotterdam wereldkampioen ‘ankerkader 47/1’, dankzij onder andere een wereldrecordserie van 300 caramboles. Ook in 1973 (Krefeld) en 1974 (Argentinië) pakte hij de wereldtitel.

Totaal is hij 3 keer wereldkampioen, 7 keer Europees kampioen en 52 keer Nederlands kampioen geworden. Zijn Nederlandse concurrenten in die tijd waren met name Piet van de Pol (Rotterdam, de toenmalige nestor van de Nederlandse biljartsport), Tiny Wijnen (Nijmegen), Henk Scholte (Eindhoven) en Henk de Kleine (caféhouder in Kampen).

Hans Vultink is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij trouwde op 19 september 1965 met Gertie Huytink, dochter van Hendrik en Maria Huytink (ook wel Huitink) uit Winterswijk.Hans-Vultink-03

Ze hebben samen drie dochters: Clarinda, Colleen en Estelle.
Op 21 september 2011 gaat zijn eigen bedrijf (Hans Vultink Automaten B.V.) failliet wegens gebrek aan baten. (Dit is niet Hans Vultink zelf, zie reactie van dochter Estelle)


Olaf Erikson schreef een boek over Hans Vultink:

Olaf Erikson - Hans Vultink, Nederlands biljartambassadeur (1984)
Olaf Erikson – Hans Vultink, Nederlands biljartambassadeur (1984)

Voor Hans Vultink, de zakenman, is biljarten altijd een ontspanning geweest en zal dat nog blijven, ook al is hij van plan aan het einde van dit jaar (1984) met wedstrijdsport op het biljart te stoppen.

Het verhaal over en door een groot biljartspeler is boeiend verteld in ruim 150 pagina’s, die zijn gelardeerd met wetenswaardigheden ook over de biljartsport zelf.

In kadertjes van enkele regels worden de geheimpjes van het biljarten overzichtelijk en duidelijk uit de doeken gedaan.

Een goed boekje, zelfs niet uitsluitend voor de biljartende lezer.

Bron: eigen onderzoek

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015-2016
Facebooktwitterpinterest

5 reacties op “Hans Vultink

  1. Beste Joey,

   Een van de beste biljarters die Nederland ooit heeft gehad, biljart je opa nog?
   En nog veel belangrijker, krijg je les van hem?

   Groeten Terry

 1. Ik weet niet hoe jullie aan de informatie komen, maar het bedrijf van mijn vader is zeker niet failliet gegaan! En mijn ouders zijn op 18 september getrouwd, niet de 19e.

  1. Oh wacht ik snap het denk ik al. Mijn vader heeft zijn bedrijf gekocht en ik vermoed dat de volgende eigenaar failliet is gegaan. Zou je dat erbij kunnen plaatsen?

   1. Beste Estelle,

    Bij deze, ik begrijp dus dat iemand anders onder de naam Vultink is doorgegaan en later in een faillissement is terechtgekomen?
    Erg jammer en schadelijk voor de naam van Nederlands beste biljarter ooit.

    Met vriendelijke groet,
    Terry van Erp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *