Henk de Kleine

Henk de Kleine
Henk de Kleine

Caféhouder in Kampen. Geboren in 1933 te Helmond, overleden op 11 november 2014.

De Kleine was drievoudig Nederlands kampioen bandstoten in de ereklasse. In de periode 1953-1984 deed hij in totaal aan 54 NK’s in de ereklasse mee in diverse spelsoorten. Er was behalve drie keer goud ook nog acht keer zilver en vijftien keer brons. Hij werd in 1954 de eerste juniorenkampioen van Nederland in het 47/2. Internationaal nam Henk de Kleine aan zes kampioenschappen mee. Zijn tweede (achter Raymond Ceulemans) en derde plaatsen (achter Ludo Dielis en Ceulemans) bij EK’s bandstoten in respectievelijk 1964 en 1971 waren zijn beste verrichtingen.

Wellicht zijn meest imponerende internationale optreden vond plaats in december 1966, toen hij deel uitmaakte van de Nederlandse formatie die in Amersfoort Europees kampioen vijfkamp voor nationale teams (TEP) werd. Het team bestond uit Hans Vultink, Henk Scholte, Tiny Wijnen, Bert van Nijnatten, Henk de Kleine en Jan Doggen.
Maar Henk de Kleine biljartte niet alleen: Op 5 januari 2001 ontving hij van de KNVB een oorkonde behorende bij de waarderingsspeld in zilver vanwege zijn verdienste voor de voetbalbond. De Kleine had toen liefst 27 jaar als arbiter van voetbalwedstrijden gefungeerd.

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *