Biljartbril

Voorbeeld van een biljartbril
Voorbeeld van een biljartbril

Een beter gemiddelde begint bij een biljartbril

U kent het wel, u legt aan voor een uiterst moeilijke bal die aan de overkant van de tafel ligt, en u kijkt of tegen de bovenkant van uw montuur aan of u kijkt over u bril heen waardoor de kans dat deze bal raak gaat al met 50% is verminderd. Door een comfortabel aluminium lichtgewicht montuur zonder randen om het glas behoort dit tot de verleden tijd.

Doordat de glazen aan de bovenkant verhoogd zijn kijkt u dus ook niet meer zo snel over uw bril heen.

Omdat u bij het biljarten vanuit een lage hoek over de keu kijkt, kijkt u met een normale bril al snel over uw glazen of tegen uw montuur aan. Dit belemmert uw spel enorm. Bij een biljartbril van “van der Ham Optiek” uit Oosterhout Noord Brabant ontbreekt het montuur en zijn de pads zo geplaatst dat de bril hoger op de neus staat. Hierdoor heeft u vanuit iedere hoek ongehinderd zicht op uw spel!

Een biljartbril is speciaal voor het biljarten ontwikkeld. De brillen zijn ultra licht, zitten uiterst comfortabel en ziet er ook nog eens goed uit. Bij het  aanmeten van een biljartbril hoort een speciale oogmeting aan te bieden. Hiermee kan men excact bepalen welke correctie het best bij uw favoriete spel past.

Deze test is meestal standaard bij de prijs inbegrepen.

Een complete biljartbril bestaat uit – een lichtmetalen montuur – onbreekbare glazen – superontspiegeling – cleancoat en hardingslaag.

In de regio Oosterhout NB verkrijgbaar bij: van der Ham optiek (de goedkoopste biljart bril van Nederland)

biljartbril-05

Veel-interesse-voor-biljartbrillen
Veel interesse voor biljartbrillen
Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2016
Facebooktwitterpinterest

8 reacties op “Biljartbril

 1. Afgelopen zaterdag een biljartbril laten aanmeten bij van der Ham optiek in Oosterhout. Prima service en goede uitleg, bovendien had ik ook nog het geluk dat het de ‘Zorg voor Ogen’ was en ik kreeg nog een korting van € 50.00. Kan mijn bril a.s. zaterdag ophalen voor € 99.00 een koopje, kan haast niet wachten om hem te gaan uitproberen.
  Een review volgt natuurlijk snel.

  1. Zoals beloofd een kleine review: De bril is geleverd met een stevig kokertje om deze in op te bergen, hij is superlicht en heeft een perfecte pasvorm wat een optimaal draagcomfort met zich meebrengt. Het is even wennen en vergt een kleine aanpassing aan de houding van je hoofd, maar wel naar een beter positie als met de gewone bril, je kan nu meer ontspannen je focussen op de ballen en het spel. Ik heb nu 3 wedstrijden gepeeld met de nieuwe biljartbril en deze alle ruim boven mijn gemiddelde kunnen winnen, de 1e in 15, de 2e in 16 en de derde in 12 beurten. Nu zeggen drie wedstrijden niet veel natuurlijk, dus over een tijdje zal ik deze pagina updaten met de info over een langere termijn.
   Klein nadeel in dat je de bril niet gewoon kan dragen, je kijkt dat te vaak tegen de zijkant aan, met biljarten kijk je enkel recht vooruit, als je de bril gewoon draagt kijk je ook vaak naar de zijkant welke dan in de weg zit. Je moet deze biljartbril dus tussen de partijen door afzetten of wisselen met je gewone bril.

  2. Een biljartbril voor die prijs bestaat niet. Gister een biljartbril aan laten meten door Dercks in Druten heel uitgebreid en hij nam de tijd ervoor van 45 min en maakt zelf de glazen op die sterkte die nodig is met veel meer correcties dan voor een normale bril. Gezien de tijd die nodig is van meten en maken plus materiaal is 99- 150 euro niet een prijs voor een echte biljartbril

 2. is het juist, dat de biljartbril niet met varifocale glazen wordt geleverd?
  En wat is beter: geen varifocale glazen?
  Ik heb normaal een varifocale bril. Is het dan beter gewone glazen na oogmeting in de biljartbril te laten zetten?

  1. Beste Hen,

   Ik ben geen opticien, maar mijn biljartbril is zonder varifocale glazen, echter is wel de sterkte aangepast specifiek voor het biljarten, dus iets minder sterk dan een een briel die normaal voor veraf zicht wordt aangemeten.

   Het beste wat je kan doen is een opticien zoeken die zelf ook biljart en je daar laten voorlichten.

   Met vriendelijke groet,
   Terry van Erp

 3. Hoi Patrick,

  Wat leuk om ook een van de professional te horen hoe en wat, weet niet of er echt veel biljartbrillen verkocht worden, maar de berichten worden veel bezocht en gelezen.
  Bij ons op de ouderenbond zijn er maar 2 personen waaronder ikzelf met een biljartbril, maar dat bevalt goed.

  Met sportieve groet,
  Terry van Erp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *