Longoni

fam-Longoni-01Longoni is een Italiaans bedrijf met een aanzienlijke staat van dienst.

Gevestigd in Mariano Comense, 30 km ten noorden van Milaan, maakt Longoni al meer dan 60 jaar high end keuen voor alle biljartdisciplines. Het begon met Alessandro Longoni (1891) die, kort na de Tweede Wereldoorlog, na jaren werkervaring bij de prestigieuze biljartfabrikant Fratelli Dalla Chiesa, besloot om zijn eigen firma op te richten.

Hij had geen kapitaal, maar wel jarenlange ervaring bij biljartfabrikant Fratelli Dalla Chiesa in Milaan.

Met de hulp van vrouw en kinderen legde hij de basis voor een exclusief familiebedrijf in biljartartikelen dat tot op de dag van vandaag floreert en hoogwaardige artikelen produceert.

LONGONI® produceert biljarttafels in het topsegment, ambachtelijk gemaakt met exotische houtsoorten. Als logisch gevolg, ontstaat ook de vervaardiging van exclusieve keuen.

LONGONI® groeit tot één van de meest prestigieuze keuenmerken, dankzij de visie, de unieke ontwerpen en de handelsgeest van Alessandro’s zoon Renzo Longoni. Sommige modellen in het LONGONI® assortiment dragen zijn signatuur. Inmiddels heeft zijn zoon Pierluigi Longoni de leiding over het bedrijf overgenomen. Renzo staat hem nog dagelijks aan de zijlijnen bij. Ondanks de jarenlange historie, is LONGONI® in staat gebleven om kwaliteit, design en performance, hoog in het vaandel te houden. Elke LONGONI® wordt nog steeds met de grootste zorg ambachtelijk vervaardigd. Alle materialen die in een keu verwerkt zijn worden met de grootste zorg geselecteerd. Met trots is elke LONGONI® ‘Handmade in Italy’.

Sinds 2007, heeft LONGONI® een plaats verworven binnen de International Cuemakers Hall of Fame, naast onder andere George Balabushka. Wereldkampioenen spelen met LONGONI®!

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *