Frans van Schaik – More Easy Diamonds (2015)

Frans van Schaik - More Easy Diamonds
Frans van Schaik – More Easy Diamonds

MORE Easy Diamonds is bedacht om de looplijnen van de bal goed te leren.  Het zijn biljartsystemen welke gemakkelijk te leren zijn en sommige van losband geleerd dienen te worden maar uitermate geschikt zijn om te gebruiken van de 2e bal afspelend.

Dit boekje, MORE Easy Diamonds, bestaat uit 10 delen. Het 1e deel is uitsluitend te gebruiken voor kruisstoten en driehoeken die een aankomst op de 4e band hebben dichtbij de hoek tot de 1e diamond op de korte band. Het zogenaamde hoek/30 systeem.  Deel 2 is alleen te gebruiken voor aankomsten op de 4e band van verder dan de 1e diamond op de korte band. Het zogeheten hoek hoek systeem.

Deel 1 en 2 wordt altijd afgestoten met een lange afstoot met maximaal effect en recht door de bal heen. Voor het tempo is het bepalend waar de 3e bal ligt. Je speelt altijd het tempo dat de speelbal ongeveer 2 meter verder gaat dan dat de 3e bal ligt.
Deel en 1 en 2 zijn gebaseerd op het blokjes systeem en vanaf bepaalde posities gaat dat systeem namelijk niet meer op. MORE Easy Diamonds heft die problemen op en is vanuit elke positie te spelen. Nu uitgebreid met 8 andere driebandsystemen.

MORE Easy Diamonds is in eerste instantie geschreven ter ondersteuning van de lessen, maar kan ook prima bij uw individuele training gebruikt worden. Iedereen kan het leren.

  • Schrijver: Frans van Schaik
  • Uitgeverij: Uitgegeven in eigen beheer door Biljartschool Holland.
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Omslag: Hardcover, glossy,
  • Aantal pagina’s: 34 pagina’s met 44 afbeeldingen.
  • Ook losbladig te verkrijgen.
  • Meer informatie: www.biljartschoolholland.nl
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *