Jerry Hermans doet routine op

Jerry Hermans
Jerry Hermans

Heeft u wel eens van Jerry Hermans gehoord? De Brabantse arbiter Erik van Woerkom gaf onlangs een tip: ,,Kijk maar uit, dat wordt een prachtige biljarter. Hij is gestopt met voetballen en speelt nu al vaak partijen rond de 1 gemiddeld driebanden.”
Jerry Hermans (van De Eekhoorn in Oosterhout): een naam om te onthouden dus.
De 23-jarige Brabander heeft zijn voetbalcarriere ingeruild voor ambities op het biljart en heeft inderdaad in zeer korte tijd veel progressie gemaakt.
In de Grand Prix van Osdorp maakte Hermans indruk tijdens de voorronden, waarin hij onder meer een partij tegen Wilco van Wijk speelde die hij won met 35-26 in 23 beurten (1.521) en een algemeen gemiddelde in die ronde van 1.296.
Maar toen het hoofdtoernooi van de Grand Prix van Osdorp van start ging, struikelde Hermans over zijn eerste tegenstander. Harrie van de Ven, een slimme routinier, wees de jonge opponent erop dat hij in de aanloop naar een mooie carriere nog een lange weg te gaan heeft als het gaat om tactisch en verdedigend spelen.

De start van Jerry Hermans in het hoofdtoernooi was teleurstellend: verlies met 40-17 in 38 beurten. Daarna herstelde hij zich wel tegen Glenn Hofman, een partij die hij verloor met 40-30 in 32 beurten.
Glenn Hofman en Harrie van de Ven werden de nummers één en twee van die poule.
Vanuit de voorronden zijn onder andere ook Therese Klompenhouwer, Kay de Zwart, Tom Beemsterboer, Rob Lamboo en Herman van Daalen geplaatst met sterke optredens. Klompenhouwer startte zelfs met een partij van 1.590 tegen Jordy de Kruijff, maar liet er een matig duel van 0.795 op volgen. Kay de Zwart schitterde met een partij van 1.458.
De opvallendste partij op de eerste dag van het hoofdtoernooi kwam op naam van Raimond Burgman, de tegen Wim van den Berg in 17 beurten aan de finish was en in die partij series maakte van 12 en 9. Burgman versloeg ook Huub Wilkowski met 40-25 (27) en werd groepswinnaar met 1.621, het hoogste van de dag.
Dave Christiani startte met twee prima partijen (tegen Herman van Daalen 1.666, tegen Tom Beemsterboer 1.290), maar kreeg in zijn derde partij klop van Frans van Schaik met 40-27 in 27. Toch werd Christiani groepswinnaar met 1.304 voor Van Schaik.
De andere poules werden gewonnen door Adrie Demming (1.061) en Glenn Hofman (1.034).
Vandaag (donderdag) worden de andere vier poules gespeeld, onder andere met Dick Jaspers, Jean Paul de Bruijn en Barry van Beers.

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *