De Banden

0000108_02_fullOok is het belangrijk de conditie van het rubber (wat verlijmd zit in de banden) in acht te nemen. Zo`n rubber gaat tussen de 10 en de 12 jaar mee afhankelijk van het niveau waarop gespeeld wordt.

Het rubber droogt naar verloop van tijd uit waardoor deze zijn flexibiliteit verliest.

Wij adviseren daarom ook het rubber na de aangegeven periode te laten vervangen.

Het laken over de banden: Als uw biljart veel gebruikt wordt dan komt er op de banden(lakens) van het biljart talkvet van de handen van de spelers. U ziet dan na verloop van tijd dat de banden gaan “blinken”, met het gevolg dat ze niet meer correct afgeven. Er is maar een manier om het talkvet goed te verwijderen, namelijk met een stuk gewassen oud laken. Door het wassen wordt de stof namelijk opgeruwd. U moet als het ware aan het biljart gaan hangen, om voldoende druk op de band uit te kunnen oefenen, dan gaat het talkvet er het beste af.

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015-2016
Facebooktwitterpinterest

2 reacties op “De Banden

    1. Biljartbanden gaan tussen de 10 en 12 jaar mee, mits goede kwaliteit en omstandigheden. Bij twijfel kun jehet beste een specialist laten beoordelen of de banden nog voldoende veerkracht bezitten om nog een jaartje mee te gaan. In onze regio adviseer ik om contact op te nemen met http://genoegkeus.nl deze geven een gedegen advies en zijn altijd de goedkoopste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *