Stefan Galla

Stefan Galla
Stefan Galla

Geboren circa 1971. Woont in Gelsenkirchen (D).

Hij is niet getrouwd, werkt in een biljartwinkel, waar niet alleen materiaal voor carambole biljart, maar ook voor pool, snooker, tafeltennis en andere sporten wordt verkocht en houdt vooral van zijn vrijheid.
Stefan Galla, broer van Markus Galla, die ook op een redelijk niveau acteert, is een speler, geen werker, zoals hij dat zelf graag zegt. ,,Dat is één van mijn goede en tegelijk ook één van mijn slechte eigenschappen.”

Zijn eerste World Cup speelde hij al in 1992 in Bottrop (Nederland), daarna deed hij zo’n dertien jaar onafgebroken in alle grote toernooien mee. ,,Ik ben tien jaar gestopt geweest, maar heb weer het plezier in biljarten gevonden.”

Op het WK in Viersen sleepte hij het Duitse A team door de groepsfase, omdat Martin Horn zijn partijen tegen Tsjechië en Egypte verloor. ,,Ik had geen sterke tegenstanders, maar voelde wel de druk, omdat ik moest winnen met een behoorlijke voorsprong.”

Voor de kwartfinale werd hij verslagen door Ronny Lindemann van Duitsland B: toen zorgde Martin Horn voor de winst van het team. ,,De halve finale tegen Nederland was een heel vreemde wedstrijd.
Martin Horn stond heel ver achter tegen Dick Jaspers, ik heel ver voor tegen Barry van Beers. Maar het gat werd op allebei de tafels steeds kleiner.”

Dick Jaspers won uiteindelijk met 40-29, Stefan Galla moest zijn partij stoppen op een voorsprong van 38-30. ,,Zodat ik nu in tien keer WK in Viersen twee keer derde ben geworden en één keer tweede. Maar helaas nooit gewonnen.”

Vorig jaar een slecht seizoen, dit jaar zijn beste seizoen ooit. ,,Ik ben niet zo’n denker, ik speel alleen op mijn gevoel. En als je een goed seizoen speelt, zoals nu, zit het in je hoofd ook goed, in een slecht seizoen is ,,je mind” vaak ook slecht.”

In Nederland staat Galla dit jaar 1.570 gemiddeld en ziet het er naar uit dat hij Murat Naci Coklu als kopman zal verdringen. In Duitsland is 1.400 ook een van zijn beste jaren.
Hij werd één keer (2003) kampioen van Duitsland in een finale tegen Martin Horn.

Digiprove sealDe inhoudt op deze pagina van bv b.e.j.a. is Digiproved © 2015
Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *